Ninove 06 Apr 2020 - 04u01
Clear Sky
17.02°C

Desert Lions zijn vertrokken voor hun missie naar Tadzjikistan

15 augustus 2018

MEERBEKE - Opnieuw vertrokken de Desert Lions met eigen middelen op humanitaire missie naar een ver land.

Vier jaar geleden trokken ze reeds met een ziekenwagen richting Tadzjikistan en ook dit jaar gaat de tocht die richting uit; deze keer met een opgeknapte brandweerwagen. Er is in landen zoals Tadzjikistan een grote nood aan hulpvoertuigen. Dus brachten zij een brandweerwagen in gereedheid om daar ter plaatse te gaan afleveren. 

Vorige zomer ondernamen ze al een poging, maar ze bereikten het eindpunt niet. Ze werden tegengehouden aan de Russische grens; daarom omzeilen ze dit keer Rusland.

Alain Deneyer en Gunther Van den Brande vertrokken op 15 augustus onder begeleiding van een deel motorfietsen en andere brandweerwagens. De tocht zal ongeveer 12 000 kilometer bedragen.

Maar vooraleer het startschot was gegeven kregen vrienden, familie en sympathisanten de mogelijkheid om afscheid te nemen in café Oud Withuis te Meerbeke.

BDB

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons