Ninove 26 May 2020 - 17u35
Overcast Clouds
23.84°C

Denderstreek neemt extra maatregelen tegen de hitte

26 juli 2018
Denderstreek neemt extra maatregelen tegen de hitte

#Ninove - Ook in de week van 30 juli 2018 starten de ILvA-ploegen met de afvalinzameling om 5u 's morgens in plaats van om 6u. Zo zijn ze een uurtje vroeger terug van hun ronde en kunnen ze de namiddaghitte zoveel mogelijk vermijden. 

Het afval moet dus vóór 5u buiten gezet worden.

Ook voor de arbeiders van de technische dienst van de stad Ninove gelden tot vrijdag 3 augustus extra maatregelen de werkuren worden aangepast en starten om 6.00 uur en stoppen om 14.08 uur .

Geraardsbergen lanceert ‘hitte meldpunt’

In eerste instantie is het noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Op www.warmedagen.be vind je heel wat tips over hoe je het kan koel houden. We zetten er enkele op een rijtje:

  • Drink meer dan gewoonlijk (vooral water).
  • Draag lichte, loszittende en lichtgekleurde kledij, een hoofddeksel én een zonnebril.
  • Bewaar je inspanningen voor de koelere momenten van de dag (de ochtend en de avond).
  • Eet lichte voeding.
  • Neem een lauwe douche, een voetbad of een frisse duik in een zwembad.
  • Gebruik in je woning zo weinig mogelijk apparaten die warmte produceren.

Hitte meldpunt

Heb je tijdens de hitte vragen waarmee je bij niemand terecht kan? Het Sociaal Huis lanceerde hiervoor het ‘hitte meldpunt’. Zij helpen jou zo snel mogelijk verder met je problemen tijdens de hitte of verwijzen je door indien nodig.

Concreet:

Bel 0800 16 216. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur.

Voor dringende vragen en noodsituaties neem je contact op met het nummer 112.

(FDW)

 

 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons