Ninove 28 Mar 2020 - 21u52
Clear Sky
12.57°C

Prins Laurent reikt predicaat ‘koninlijk’ uit aan Wielerclub Denderclub Ninove

21 juli 2018

GENT-NINOVE – De binnentuin van het Provinciehuis in Gent was de locatie voor de uitreiking van de predicaten ‘koninklijk’ aan twaalf Oost-Vlaamse verenigingen. Ook Pascal Carael mocht uit handen van prins Laurent deze officiële erkenning ontvangen. Een hoogdag voor zijn Wielerclub Denderclub Ninove en de kroon op 75 jaar onverdroten vrijwilligerswerk. Gouverneur Jan Briers bracht in zijn toespraak dan ook een ode aan hen en de duizenden vrijwilligers “die zich hier en elders het hele jaar door inzetten. Zij houden onze gemeenschap samen.”

Veel schoon en belangrijk volk troepte samen in de binnentuin van het Provinciehuis aan het François Laurentplein, zaterdagmiddag 21 juli. Onder hen ook prins Laurent en echtgenote Claire. Na het ondertekenen van het provinciaal huldeboek gingen zij over tot de uitreiking van de predicaten ‘koninklijk’ aan twaalf Oost-Vlaamse verenigingen. Om dit te verkrijgen moet je minstens 50 jaar actief zijn. Denderclub Ninove komt met zijn 75 jaar daarvoor ruim in aanmerking en was dus een van de gelukkigen.

Gouverneur Jan Briers maakte van de gelegenheid gebruik om hulde te brengen aan de massa vrijwilligers, die dag en nacht actief zijn. “Zij houden onze maatschappij samen en maken het verenigingsleven mogelijk. Dat zijn meer dan drie miljoen Belgen. Wij beseffen heel goed hun belang voor onze gemeenschap. Vijftig jaar of meer inzet verdient het predicaat koninklijk. In Oost-Vlaanderen kunnen anderhalf miljoen mensen rekenen op jullie inzet. Jullie maken onze gemeenschap hartelijker en warmer. Daarvoor onze dank.”

De voorzitters van de respectieve verenigingen ontvingen dan uit handen van prins Laurent hun bul. Een fotomoment dat in elk verenigingsalbum een bijzondere plaats zal innemen.

De Gentse Belleman kondigde daarna met stentorstem een korte prinselijke toespraak aan. “Ik zou graag met elk van u willen kennis maken, maar zoals u weet word ik straks verwacht in Brussel. Ik ben zeer blij met uw talrijke aanwezigheid en hoop u zo vlug mogelijk terug te zien.”

Na een korte receptie vertrok de prinselijke bubbel dan onder escorte richting Brussel en de nationale plechtigheden. De muziek op het Laurentplein kon terug aanzetten voor de laatste tweedaagse van de Gentse feesten.

MLI  

Foto's Hilde B.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons