Ninove 01 Apr 2020 - 18u31
Clear Sky
7.73°C

Ze stegen met een zucht…

30 juni 2018

NINOVE – Niets dan blije gezichten op de 1ste ballonnenmeeting zaterdagnamiddag en -avond op De Kloppers. “Ik ben heel blij met de organisatie en de inzet van ons hele team”, aldus Michel Bellemans. “Een heel mooie afsluiter van mijn voorzitterschap bij Rotary Ninove Dendervallei. Een grote opkomst en prachtig weer. Meer hadden wij niet kunnen wensen.”

Rotary Club Ninove-Dendervallei organiseerde onder leiding van Michel Bellemans voor de eerste maal een ballonnenmeeting in Ninove. Plaats van opstijgen waren de terreinen van VK Ninove, met ook optredens van Commerwell en Fred&Tet. Voor de kleinsten stonden een springkasteel en een kleine kermis opgesteld. In totaal zijn er een 18-tal warme luchtballons opgestegen, wat voor een mooi schouwspel zorgde in de lucht. Voor de passagiers werd het een prachtige vlucht over Ninove richting Outer, Aspelare en verder naar Geraardsbergen.

Nadat de ballons opgestegen waren was het de beurt aan de modelballonnen om hun kunnen te demonstreren. 

Voor herhaling vatbaar?

Al ben je bij een ballonnenmeeting maar echt zeker als de eerste ballon effectief de lucht in gaat. Dirk, met zijn 27 jaar ervaring en meer dan 2.000 vaarten op de teller, lichtte net voor opstijgen het werk achter de schermen toe. “Het is vrij thermisch en zeer warm. Het is voor ons vooral wachten op de goede wind. De directie van de meeting houdt voortdurend de meteo in de gaten en geeft dan groen licht. De ballonnen vertrekken in schiften van vier per terrein, dat vormt geen probleem.”

Op basis van de windrichting zouden de ballonnen richting Geraardsbergen drijven. “Een prachtige vaart over een mooie streek. We schatten op een uur vlucht en hopen dan op een zachte of een sportieve landing, in functie van de wind. Er zijn steeds minder grote meetings in België. We zijn dus blij met dit evenement in eigen streek.”

Michel Bellemans, met zijn Rotary-team de stuwende kracht achter deze ballonnenmeeting had een oorbrede glimlacht. “Het was spannend, maar we zijn superblij met dit resultaat. In de organisatie zelf waren we gerust, maar je blijft afhankelijk van de wind. Tot twee uur voor het vertrek waren we onzeker: de hele week varieerde de windsnelheid tussen de 10 en de 11 knopen, wat veel is. Maar kijk, de wind zit goed, is niet te strak en het weer blijft prachtig.”

Een succesvolle eerste keer, smaakt dit naar meer? “Ja, maar stel je voor dat het weer tegenviel, dan loopt dit evenement met een sisser af. Het weer blijft de grootste scherprechter. Alhoewel, een keer om de twee jaar zien we wel zitten.”

En toen stegen ze de lucht in met de hoop op een zalige vaart en een zachte landing, niet meteen tussen de koeien en de stieren. Niet lang daarna kwamen via de sociale media de eerste meldingen en foto’s binnen.

GNE/MLI - Foto's Giovanni Neckebroeck  

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons