Ninove 07 Apr 2020 - 19u40
Few Clouds
20.67°C

Reacties op vechtpartij in Achturenwijk

25 juni 2018
Reacties op vechtpartij in Achturenwijk

NINOVE – Een groep van een 15-tal jongeren sprak zondagavond af in de Achturenstraat. Twee onder hen gingen met elkaar op de vuist. Het hele gebeuren is gefilmd. Zowel burgemeester Tania De Jonge als Forza-lijsttrekker Guy D’Haeseleer reageerden op de feiten.

Omwonenden hadden tijdens de vechtpartij de politie gebeld. Toen die verscheen stoof de groep uiteen, maar de agenten konden toch een aantal amokmakers tegenhouden. Zij verklaarden dat het maar ‘om te spelen’ was, maar de beelden tonen een andere werkelijkheid. De politie stelde op basis daarvan een proces-verbaal op.

Hard optreden

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) wil die vechtpartij niet minimaliseren: “Maar de politie vermoedt dat dit niets met de georganiseerde jeugdbendes te maken heeft. Zij onderzoekt de feiten. Getuigen verklaarden dat er gewoon spelend gevochten werd, maar dat er geen sprake was van agressie of een ernstige vechtpartij of van slachtoffers. Wij kunnen dit echter niet aanvaarden en willen hard optreden.”

Vorige week is opnieuw iemand opgepakt in het kader van het onderzoek naar de jeugdbendes. “Momenteel zijn een 5-tal jongeren opgesloten of vrij onder heel strenge voorwaarden. Intussen werken wij volop aan een bestuurlijke maatregel in overleg met het parket. Onze jeugd mag niet het slachtoffer worden van dit geweld. We moeten er alles aan doen om de jongeren, die het slecht menen en een herhaald gewelddadig gedrag vertonen, hard aan te pakken. Onze politie levert uitstekend werk op dat vlak.”

Woonwijken als getto’s

Guy D’Haeseleer (Forza Ninove): “De integratie is blijkbaar al zeer goed geslaagd. Er is een groot verschil tussen de zo gehuldigde en gepropageerde harmonieuze samenleving van links en de bittere realiteit. Het is opvallend stil bij de linkse partijen in Ninove en dat is begrijpelijk. Deze gebeurtenissen passen immers niet in hun wereldvreemde theorieën, die ze door de strot van de Ninovieters willen duwen.”

Forza Ninove stelt dat de luchtbel van de multiculturele samenleving dagelijks wordt doorprikt. “Dat sommige progressieve lokale politici deze knokpartij goedpraten, alsof het om een ‘oefening’ ging, kan er bij ons echt niet in. Men heeft totaal geen besef hoe bedreigend dergelijke situaties overkomen bij de lokale bevolking, waarvan een groot deel ouderen zijn. Het verbaal en fysiek geweld horen niet thuis op de straat. Onze wijken worden steeds meer getto’s en onleefbaar. We krijgen dagelijks meldingen van bewoners, die het gebrek aan respect van de allochtone medemens meer dan beu zijn. Sommige mensen durven de straat niet meer op, hun bewegingsvrijheid wordt beperkt.”

Forza Ninove zegt als enige partij de stem te zijn "van al die Ninovieters, die de massale inwijking van hoofdzakelijk Franstalige allochtonen en de bijhorende problemen meer dan beu zijn. Het is niet door de problemen te ontkennen dat men ze oplost. Dergelijk gedrag hoort niet thuis in een samenleving.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons