Ninove 29 Mar 2020 - 21u31
Broken Clouds
4.91°C

Experts suïcidepreventie roepen media op om niet te communiceren naar aanleiding van zelfdoding 15-jarige jongen in Ninove.

13 juni 2017
Experts suïcidepreventie roepen media op om niet te communiceren naar aanleiding van zelfdoding 15-jarige jongen in Ninove.

Vanochtend verscheen het bericht van het overlijden van een 15-jarige jongen door zelfdoding in de media. Om mogelijk copycat-gedrag te vermijden vraagt het Vlaamse Expertisecentrum Suïcidepreventie samen met de collega-organisaties die werken rond de preventie van zelfdoding met aandrang om niet te communiceren over deze zelfdoding, en in elk geval geen details te brengen over de methode of eenduidige linken te leggen tussen een bepaalde ‘oorzaak’ en de zelfdoding.

Meer informatie in dit verband is terug te vinden op www.zelfmoord1813.be/media

 

 

Dit is dan ook de reden waarom Ninofmedia hier niets van bracht.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons