Ninove 07 Apr 2020 - 06u32
Scattered Clouds
8.72°C

Ketting tegen Kanker

03 juni 2018
Ketting tegen Kanker

#Ninove  - Amber Scheerlinck, studente gezondheids- en welzijnswetenschappen aan het Sint-Augustinusinstituut, organiseerde een actie in het kader van 'Iedereen tegen Kanker'. Na de misviering werd er een menselijke kring gevormd, waarna er 1 minuut stilte werd gehouden als steun voor alle mensen die lijden aan kanker. Zowel voor kinderen die aan botkanker lijden, waar het eindwerk van Amber over gaat en die stage liep in het UZ Jette bij haar stagementor Veerle Cosyns, als voor iedereen die één van de vele andere varianten van deze ziekte heeft.

De misviering werd opgedragen door pastoor Alexander Vandaele, die het een fijn initiatief vond om het onderwerp onder de aandacht te brengen, hij bedankte Amber dan ook voor de organisatie ervan. In totaal vormden een 110-tal mensen een ketting rond de kerk van Okegem, onder de vele aanwezigen waren ook Burgemeester Tania De Jonge, Schepenen Veerle Cosyns, Alain Triest en Katie Coppens en verschillende gemeente- en ocmw raadsleden. Er waren ook verschillende (ex-) kankerpatiënten aanwezig. Alle aanwezigen kregen na afloop een kleine attentie.  (GNE)  Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons