Ninove 08 Apr 2020 - 15u13
Overcast Clouds
12.03°C

Ninoofse sluikstorter gevat

29 mei 2018
Ninoofse sluikstorter gevat

NINOVE – Door intensief onderzoek en discrete observatie is het de stadsdiensten en politie gelukt om een sluikstorter te betrappen. Kris De Wit van de Ninoofse zwerfvuiljagers is blij met dit resultaat, de inzet van het stadbestuur en de betrokken diensten.

De persoon in kwestie deponeerde zeer geregeld afvalzakjes aan de vuilnisbak ter hoogte van de Vijfhoek (Biezenstraat-Edmond De Deynstraat). Tijdens het pinksterweekend van19-20-21 mei was het weer van dat. Kris De Wit en andere Ninoofse zwerfvuiljagers zagen dit met lede ogen aan en vonden dat het stadsbestuur het hier duidelijk liet afweten. “Ik stuurde foto’s en mails naar burgemeester en schepenen, GAS-vaststellers, politie en de dienst leefmilieu. Uit het daaropvolgende mailverkeer op 22 en 23 mei met de burgemeester en de wijkagent bleek dat zij hier echter volop mee bezig waren, lang voordat mijn mails naar hen waren verstuurd. Maar zij mochten en konden hiermee niet uitpakken, kwestie van het onderzoek niet te schaden.”

De ochtend van de 24ste mei stond alweer een lading vuilniszakjes op de gekende dumpplaats. “Maar diezelfde avond nog kreeg ik het bericht dat de sluikstorter bij de lurven was gevat. Een hoerastemming overheerste bij mij. Eindelijk gevat en de boete zal navenant zijn!”

De dagen nadien kwamen echter nieuwe meldingen van zakken aan die vuilnisbak. “Blijkbaar zijn hier meerdere sluikstorters aan het werk. Maar nu ben ik geruster omdat ik weet dat de jacht op hen open blijft en dit met inzet van alle middelen. De komende weken volgen de resultaten, zeker weten.”

Maximale inzet

Kris heeft uit die hele affaire een aantal dingen onthouden. “Burgemeester, stadsdiensten en politie zitten met dit probleem evenzeer in hun maag en zetten alle middelen maximaal in. Sluikstorten is ook regelmatig een agendapunt op de vergadering van de dienst integrale veiligheid op het stadhuis.”

Sluikstorters betrappen is minder eenvoudig dan gedacht. “Het is veelal een werk van lange adem, want die lui zijn ook niet van gisteren. De kans, dat tussen het afval een envelop met een adres erop steekt, is minimaal geworden.”

De Ninoofse zwerfvuiljagers zijn een goede aanvulling op en kunnen een hulp zijn voor de betrokken stadsdiensten. “Dat doen we door sluikstortingen te blijven melden en als het moet ‘achter hun vodden te zitten’. Maar ere wie ere toekomt bij de bestrijding van deze moderne epidemie: de burgemeester en het stadbestuur, de wijkagent, de GAS-vaststeller en -ambtenaar en natuurlijk de mensen van de technische dienst die altijd maar de boel moeten opruimen. Want niets lijkt wat het in feite is.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons