Ninove 04 Apr 2020 - 05u56
Scattered Clouds
6.81°C

Straatnaamhelden krijgen infobordjes in Groot-Ninove

12 mei 2018
Straatnaamhelden krijgen infobordjes in Groot-Ninove

#Ninove  - Heb je u ook al eens afgevraagd wie Desiré De Bodt, Hendrik Vangassen, Dokter Frans Hemmerijckx, Fernand Taverne, Emiel De Mol of Moeder Tiburce waren, wel dan is er goed nieuws. Een dertigtal bekende of verdienstelijke Ninovieters werden vereerd met een straatnaam. Vaak is het een burgemeester of een dokter, af en toe een oorlogsheld, soms een kunstenaar of een missionaris, in Outer bv zijn het Daensisten. Nu werden in de betreffende straten bordjes met informatie over deze ‘straatnaamheld’ aangebracht, wil je Ninove beter leren kennen trek er dan eens op uit langs de straten met de naam van bekende en verdienstelijke personen en ontdek wie ze waren. De bordjes zijn zowel in het centrum als in de deelgemeenten terug te vinden.

(GNE)  Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons