Ninove 29 Mar 2020 - 23u31
Clear Sky
1.84°C

Uniek voor Vlaanderen Ninove opent zijn dierenbegraafplaats vanaf september

09 mei 2018

NINOVE – Vanaf 01 september 2018 kunnen Ninovieters hun overleden gezelschapsdier of de as ervan laten begraven voor minstens tien jaar. Er is ook een strooiweide voorzien.

De gemeenteraad keurde het reglement en de vergoedingen goed. Schepen Kathy Coppens (SP.A) verzekerde dat de begraafplaats vanaf 1 september 2018 in gebruik zal zijn. Eerder is niet mogelijk om verzakkingen te vermijden. Maar alle paden en perken zijn inmiddels aangelegd. De eerste graszaaiing gebeurde dinsdag 8 mei op het kerkhof aan de Groeneweg.

De dierenbegraafplaats is bestemd voor de begraving van krengen of van de as of de uitstrooiing ervan van gezelschapsdieren. Op de dierenbegraafplaatsen zijn de volgende perken voorzien:

  • een perk voor begraving van krengen van gezelschapsdieren;
  • een perk voor begraving van de as van gezelschapsdieren;
  • een strooiweide voor de as van gezelschapsdieren.

Enkel inwoners, gedomicilieerd in Ninove, kunnen er krengen of de as van krengen begraven of verstrooien.

Voor het plaatsen van zerken en graftekens is een vergunning vereist. Ze mogen in geen geval de lengte van 0,50 m en de breedte van 0,50 m per begravene overschrijden. De maximum hoogte is beperkt tot 0,15 m, gemeten vanaf het maaiveld.

De prijzen zijn vastgesteld op:

  • € 50,00 voor het begraven van krengen van dieren in volle grond;
  • € 40,00 voor het begraven van de as van dieren na crematie;
  • € 20,00 voor het uitstrooien van de as van dieren na crematie en het plaatsen van een identificatieplaatje.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons