Ninove 02 Apr 2020 - 16u32
Broken Clouds
10.09°C

Erfgoedwandeling stond in teken van Ninoofs dialect

23 april 2018
Erfgoedwandeling stond in teken van Ninoofs dialect

#Ninove  -Afgelopen zondag vond er een Erfgoedwandeling plaats in het centrum van Ninove, waarbij het dialect centraal stond. Het werd een leerrijke ervaring met de deskundige uitleg door de stadsgids. Wie was Desiré De Bodt, of wie was Despauteerius, wat was een Loekepee, wat werd er vroeger gedaan op bepaalde plaatsen of waar stonden bepaalde gebouwen, dit alles werd mooi uit de doeken gedaan tijdens een zonnige wandeltocht door het centrum. Een geslaagd initiatief van VVV-Ninove en de Erfgoedraad.  Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons