Ninove 28 Mar 2020 - 17u13
Clear Sky
12.57°C

Stadswandeling door Ninove over het Liberale verleden

05 april 2018
Stadswandeling door Ninove over het Liberale verleden
# Ninove  - Op zondagvoormiddag 15 april 2018 organiseert de werkgroep rond "160 jaar liberalisme in Ninove" een BLAUWE STADSWANDELING.

Deze begeleide wandeling in de binnenstad van Ninove, brengt de deelnemers in en langsheen een 10-tal panden met een liberale geschiedenis. Daarbij zullen onder meer 3 Ninoofse historici een boeiende uitleg geven over het liberale verleden van de panden. Ook de verbouwing van het historisch gebouw ‘De Liberale Kring’ (foto) dat start op 16 april 2018, komt aan bod. Het wordt ongetwijfeld een boeiende wandeling waarbij men ook meer zal vernemen over bekende liberale namen, zoals Behn, De Deyn, Violon, Evenepoel, De Rouck, ...

Beginpunt is het huis De Deyn/Oud Notarishuys in de Edmond De Deynstraat 24. De wandeling van 1,6 km eindigt in Zaal Violon in De Roosevelt.

De begeleide wandelingen worden georganiseerd in groepen van maximaal 25 personen. Er wordt gestart om 9.30u, 10u, 10.30 en 11u. Om praktische reden is een voorafgaande inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tegen uiterlijk 11 april 2018 vereist. 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons