Burgemeester Jo Fonck vraagt extra middelen aan hogere overheid

    27 augustus 2024

    DENDERLEEUW – Na een nieuw geval van agressie tegen een treinbegeleider vraagt de burgemeester aan de hogere overheid om haar verantwoordelijkheid op te nemen.

    “Met grote bezorgdheid heb ik kennisgenomen van een geval van agressie tegen een treinbegeleider”, aldus Jo Fonck (Vooruit). “Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de betrokken persoon en alle collega’s, die door dit voorval zijn getroffen. De aanvaller is geen inwoner van Denderleeuw en het incident vond ook niet plaats in het station van Denderleeuw zelf.”

    Securail

    In het station bevindt zich wel een post van Securail. “Daardoor worden incidenten van overlast of agressie op treinen, die langs het station van Denderleeuw passeren, steeds in onze gemeente afgehandeld. Deze incidenten hebben dus niets met onze gemeente, onze inwoners of het stationsgebouw te maken, maar alles met die post van Securail.”

    Toch zetten deze incidenten Denderleeuw in een slecht daglicht. “Dat moet stoppen. Securail en de federale politie zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op de perrons en op de trein, maar het afhandelen van de incidenten is voor de lokale politie. Als lokaal bestuur en politiezone beschikken we echter over beperkte middelen.”

    Meer middelen

    “Hoewel wij steeds constructief samenwerken met onze veiligheidspartners, stellen we vast, dat ook zij kampen met een tekort aan personeel en middelen. Ons station is het tweede grootste van Oost-Vlaanderen en telt dagelijks meer dan 10.000 pendelaars. Meer middelen en structurele maatregelen zijn dan ook broodnodig. Als burgemeester heb ik al herhaaldelijk aan de alarmbel getrokken bij de hogere overheid om hieraan prioriteit te geven. Jammer genoeg vind ik weinig gehoor en worden geen concrete stappen ondernomen om extra middelen te voorzien. Hoe dan ook blijft de situatie zorgwekkend en zal ik blijven aandringen op actie.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons