Acht toegangsverboden in provinciale domeinen

    03 augustus 2024

    GERAARDSBERGEN – Door toegangsverboden mogen 6 bezoekers een maand lang niet meer binnen in het provinciaal recreatiedomein De Gavers.

    Sinds de start van het zwemseizoen hebben 8 bezoekers van de Oost-Vlaamse provinciale domeinen een toegangsverbod gekregen. 6 kregen een maand toegangsverbod tot De Gavers, 2 andere mogen tot het einde van het seizoen niet meer binnen in Nieuwdonk (Berlare).

    Rustig

    Toch ligt het aantal incidenten in de provinciale domeinen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen zijn 80 toegangsverboden uitgeschreven. Deze zomer gaat het voornamelijk om drug- en alcoholmisbruik en zijn nog geen toegangsverboden uitgeschreven voor grensoverschrijdend gedrag of verbale en fysieke agressie.

    Volgens de gedeputeerde Kurt Moens (N-VA) is de situatie op de provinciale domeinen deze zomer zeer rustig. “Vorig jaar zijn identiteitscontroles ingevoerd na incidenten met Brusselse jongeren. Dat systeem werpt zijn vruchten af.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons