Ninove 05 Apr 2020 - 03u51
Few Clouds
14.95°C

Radio Delta en M fm hertekenen het radiolandschap in Z-O Vlaanderen.

05 december 2017
Radio Delta en M fm hertekenen het radiolandschap in Z-O Vlaanderen.

GERAARDSBERGEN/ZOTTEGEM  Afgelopen weken werden de nieuwe radiovergunningen door Minister Gatz toegekend. Het radiolandschap werd drastisch hertekent. De Zottegemse radio M fm kreeg 2 extra frequenties en een vergunning voor de komende 9 jaar toegewezen. Radio Delta, actief in de regio Geraardsbergen valt uit de boot. Beide verenigingen slaan nu de handen in elkaar en hebben grootse plannen.

Radio Delta, gestart als kleine lokale radio-omroep in 1982 heeft zich in die 35 jaar opgewerkt tot de toonaangevende nieuwsradio in de regio Geraardsbergen, Lierde en Brakel. De radio staat vooral voor informatie, voor pluralisme, vrijheid van meningsuiting en brengt een mix van muziek voor een volwassen doelpubliek. Door het nieuwe frequentieplan viel Radio Delta in eerste instantie uit de boot.

 In Zottegem haalde Radio M fm wel een vergunning binnen voor 3 frequenties, de huidige 107.6 FM in Zottegem en de toekomstige op te starten frequenties 105.6 FM in Brakel en 107.2 FM in St-Lievens-Houtem. Radio M fm is al vele jaren een vaste waarde in het radiolandschap en zocht met de nieuwe vergunning op zak naar een versteviging en uitbreiding van de programmatie om nog meer de nadruk op de lokale en regionale binding te kunnen leggen.

De dag na de bekendmaking van het frequentieplan waren er tussen beide zenders al gesprekken aan de gang. Die verliepen zo vlot dat er intussen al een overeenkomst werd gesloten. Beide zenders bundelen de krachten en zullen vanaf 1 januari 2018 uitzenden onder de naam Radio M fm, op de drie frequenties die Radio M fm kreeg toegewezen.

De programma’s zullen zowel verzorgd worden vanuit de studio van Radio Delta in Ophasselt, als vanuit de studio van M fm in Zottegem. De luisteraars van Radio Delta zullen perfect hun vertrouwde programma’s kunnen blijven beluisteren vanaf 1 januari maar dan wel op de frequentie 107.6 FM waar je ook de DJ’s van radio M fm, alsook een paar nieuwe medewerkers die intussen ook al hun steun toezegden, aan het werk kan horen. Ook de zendlocaties Brakel en St-Lievens-Houtem zullen zo snel mogelijk operationeel gemaakt worden zodat het volledige uitzendgebied optimaal kan bereikt worden.

De samensmelting van deze twee radio omroepen zal van radio M fm de grootste regionale radio in Z-O Vlaanderen maken, met een diversiteit aan programma’s, informatie, zowel regionaal als nationaal nieuws en een mix aan muziek waarmee de radio zich wil onderscheiden van andere radio’s die momenteel uitzenden in het Vlaamse landsgedeelte. Net zoals in het verleden zal radio M fm regelmatig te zien zijn op diverse locaties met live radiouitzendingen. Meer informatie krijg je snel te horen en te lezen via de diverse website, facebookpagina's die uiteraard ook een total make over krijgen.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons