Ninove 29 Mar 2020 - 18u13
Broken Clouds
4.91°C

Sint-Lutgardisschool zoekt opnieuw een peter en meter

23 september 2017
Sint-Lutgardisschool zoekt opnieuw een peter en meter

Zandbergen - Op vrijdag 22 september werden de zesdeklassers van de Sint-Lutgardisschool opnieuw peter en meter van een kindje uit de eerste kleuterklas. Dit reeds voor het veertiende schooljaar. Dit jaar kaderde alles in het thema “Goedgevoelsschool”. De zesdeklassers maakten sleutelhangers met emoji’s er op. De kleintjes mochten er om beurt eentje kiezen. De foto op de achterkant was dan hun meter of peter. Het is telkens een heel mooi moment. De klik tussen beiden is er bij de meeste kinderen onmiddellijk. De groten en de kleintjes genoten samen van het lekkere gebak en dansten er op los. Gedurende het schooljaar zorgen de zesdes voor hun kleintje tijdens de middagpauze, zorgen ze voor een goed gevoel bij elkaar.  Ook staan er een aantal klasoverschrijdende activiteiten op het programma zoals samen naar het bos gaan, voorlezen, Yoga… Ook schrijven de kinderen van het zesde een brief aan de ouders van hun kleintje. Velen schrijven er eentje terug. Heel veel oud-peters en meters houden achteraf nog contact met hun mete-en petekindje.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons