Ninove 10 Apr 2020 - 12u41
Clear Sky
8.89°C

Ninove in cijfers – Deel 7: veiligheid en hinder

02 oktober 2018
Ninove in cijfers – Deel 7: veiligheid en hinder

NINOVE – Hoe goed of minder goed doet Ninove het? Wat denken Ninovieters over hun gemeente? We brengen hierover een aantal bijdragen. Vandaag aflevering 7: veiligheid en hinder.

We presenteren enkel cijfers en grafieken. De commentaar en de conclusies moet u er zelf bij bedenken. Maar meten blijft weten.

Als referentie vergelijken wij Ninove met de buurgemeenten: Geraardsbergen, Denderleeuw, Haaltert, Herzele, Roosdaal, Gooik, Galmaarden en Liedekerke. Waar mogelijk geven wij ook het Vlaams gemiddelde weer.

Waar sprake is van Belfius-gemeente bedoelen wij gemeenten met een gelijkaardig profiel, zoals gemeten in een Belfiusstudie.

Veiligheid en hinder

  • In Ninove zijn 1.222 diefstallen, afpersingen en geweldmisdrijven geregistreerd.
  • Beschadigingen van auto’s, woninginbraken en fietsendiefstallen zitten in de top 3 van meest gepleegde feiten.
  • 28 % van de Ninovieters geeft aan bepaalde plekken in de gemeente af en toe te mijden.
  • 7 % voelt zich onveilig in de eigen buurt.
  • 58 % zegt zich zelden of nooit onveilig te voelen.
  • 44 % heeft vertrouwen in de politie.
  • 21 % heeft vaak last van agressief verkeersgedrag.
  • 34 % heeft last van verkeershinder, sluipverkeer en lawaaihinder door verkeer.
  • 29 % ondervond hinder in de eigen buurt.
  • 28 % heeft vaak last van milieuhinder, zwerfvuil en sluikstorten.

Bronnen

De Standaard publiceerde in het voorjaar een zeer omvangrijk dossier over alle Vlaamse gemeenten. Wij haalden er de Ninoofse gegevens uit. Als ruimere achtergrond zijn de statistische gegevens van de Vlaamse overheid over de gemeenten ook zeer interessant, net als de infopagina van de Vlaamse overheid met betrekking tot de verkiezingen. Eerder al publiceerden wij de resultaten van de Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit.

De Standaard: "Hoe fijn is het leven in uw gemeente?"

Jouw gemeente in cijfers

Vlaanderen kiest

Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons