Ninove 08 Apr 2020 - 01u59
Few Clouds
20.67°C

Ninove in cijfers – Deel 2: mobiliteit

25 september 2018
Ninove in cijfers – Deel 2: mobiliteit

NINOVE – Hoe goed of minder goed doet Ninove het? Wat denken Ninovieters over hun gemeente? We brengen hierover een aantal bijdragen. Vandaag aflevering 2: mobiliteit.

We presenteren enkel cijfers en grafieken. De commentaar en de conclusies moet u er zelf bij bedenken. Maar meten blijft weten.

Als referentie vergelijken wij Ninove met de buurgemeenten: Geraardsbergen, Denderleeuw, Haaltert, Herzele, Roosdaal, Gooik, Galmaarden en Liedekerke. Waar mogelijk geven wij ook het Vlaams gemiddelde weer.

Waar sprake is van Belfius-gemeente bedoelen wij gemeenten met een gelijkaardig profiel, zoals gemeten in een Belfiusstudie.

Mobiliteit

  • 60% van de Ninovieters gebruikt bijna dagelijks de auto voor werk of school. Dat is minder dan in de rest van Vlaanderen.
  • 33% is ‘s ochtends meer dan een uur onderweg.
  • 35% van de inwoners vindt dat je hier nog veilig gefietst kunt fietsen.
  • 30% is tevreden over de staat van de fiets- en voetpaden in de stad.
  • 59% vindt het Ninoofse verkeer niet veilig genoeg voor kinderen om alleen naar school te gaan.

We vergelijken in de tabellen Ninove ook met andere Vlaamse verstedelijkte gemeenten m.b.t. de lokale gezondheidsindicator Mobiliteit. De term ‘DALY’ staat voor ‘disability-adjusted life years’ (levensjaren gecorrigeerd voor beperkingen). Deze zijn een maat voor de totale last die ontstaat door ziektes. De maat is ontwikkeld door de Wereldgezondheidsorganisatie. De DALY meet niet alleen het aantal mensen dat vroegtijdig sterft door ziekte, maar meet ook het aantal jaren dat mensen leven met beperkingen door ziekte.

Bronnen

De Standaard publiceerde in het voorjaar een zeer omvangrijk dossier over alle Vlaamse gemeenten. Wij haalden er de Ninoofse gegevens uit. Als ruimere achtergrond zijn de statistische gegevens van de Vlaamse overheid over de gemeenten ook zeer interessant, net als de infopagina van de Vlaamse overheid met betrekking tot de verkiezingen. Eerder al publiceerden wij de resultaten van de Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit.

De Standaard: "Hoe fijn is het leven in uw gemeente?"

Jouw gemeente in cijfers

Vlaanderen kiest

Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons