Ninove 28 Feb 2020 - 13u03
Scattered Clouds
1.91°C

Wie zoekt mee naar het vat Witkap?

28 mei 2019
Wie zoekt mee naar het vat Witkap?

NINOVE - Men zou het niet zeggen maar de zomer is in aantocht. Net als vorige jaren organiseert Ninofmedia een nieuwe zoektocht naar een vat Witkap. Het vat ligt al enkele weken ergens in Groot-Ninove begraven. De eerste tip publiceren we op dinsdag 4 juni om 12 u op de website van Ninofmedia. Vervolgens verschijnen alle nieuwe tips iedere dinsdag om 12 u.

De delvers bezorgden ons hun relaas van een mysterieuze ochtend.

Het is 5 uur ’s ochtends op een gewone weekdag, een duistere parking ergens in Ninove. Twee auto’s houden halt, wachten af. Twee gebaarde mannen stappen uit en kijken schichtig rond. Ze openen een van de koffers en keuren samen de inhoud. Drugs ? Illegale handel ? Mensensmokkel misschien ?

Toch niet: dit zijn mannen met een plan en met één enkel doel: de gemeenschap en de wetenschap dienen. Ze begeven zich op weg, zich voortdurend oriënterend op de stand der sterren, de vorm van de maan en de afstand tot de zon.

Na een moeizame tocht bereiken ze de plaats die uitgerekend en voorspeld was: zouden Albert Einstein, Stephen Hawking en de NASA gelijk hebben ? Nog enigszins twijfelend steken zij toch maar de spaden in de grond; nog geen kwartier later staren ze beiden sprakeloos naar het doel van hun queeste: de allereerste foto van een zwart gat op Groot-Ninoofs grondgebied.

Lang kunnen zij het niet bewonderen. Plots vliegt een van hun meegebrachte voorwerpen recht in dat zwarte gat, aangezogen door de enorme aantrekkingskracht die er van uitgaat.

Het ultieme moment van euforie is voorbij. De twee mannen moeten zich haasten om zelf niet in de onnoemelijke diepte te zinken.  Vlug stoppen zij het voorwerp onder in een poging de kracht te breken.

Als ze uren later aankomen bij hun auto’s staren ze elkaar verdwaasd aan: was dit werkelijkheid of was het een droom ? Overmand door een black-out kan geen van beide zich nog de plaats herinneren waar het voorwerp is verdwenen.

Kunnen zij het geheim voor zich houden ? Zien ze het voorwerp ooit terug ? Overwegen ze hulp ?

Come and see next week voor de eerste tip naar het vat.

Het reglement kan je hieronder downloaden.

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons