Stickeractie Rode Kruis: geen verkoopteams, wel gratis bedeling

    29 april 2020

    NINOVE – Door de corona-crisis zul je dit jaar geen Rode Kruis-vrijwilligers aan het stoplicht zien om de bekende stickers te verkopen. Het Rode Kruis zal deze gratis verdelen, ook in Ninove. Je kunt zelf een bijdrage storten.

    Voor de lokale afdelingen is de stickerverkoop de belangrijkste bron van inkomsten. Vorig jaar zijn meer dan 660.000 stickers verkocht, goed voor zo’n € 3 miljoen voor de lokale afdelingen.

    Dit jaar figureren Suske en Wiske op de 770.000 stickers, die het Rode Kruis via de verkoopteams aan stoplichten en deurverkoop wou bedelen. Omwille van de corona-crisis is die actie niet mogelijk. Maar liever dan ze weg te gooien, geeft het Rode Kruis deze cadeau. De stickers zul je binnenkort in je brievenbus vinden, met een warme oproep om de lokale vrijwilligers in jouw buurt te steunen.

    Giften

    Ook in Ninove zal dit het geval zijn, zegde ons Caroline Declercq (voorzitter Rode Kruis Ninove): “Elke afdeling krijgt een aantal stickers toegewezen volgens een verdeelsleutel. Voor onze afdeling zijn er dat 2.300. Op basis van onze lijsten van schenkers, gebeurt dan de bedeling in Pollare, Lieferinge, Denderwindeke en een deel van Appelterre-Eichem. Bij de sticker steekt een brief met een oproep om een schenking te doen. Maar ook als je geen sticker ontving, kun je altijd een gift doen via onze website.”

    En die giften zijn ook voor de Ninoofse afdeling noodzakelijk. “Eigenlijk zijn deze onze belangrijkste bron van inkomsten. Daarmee bekostigen wij onder andere de kledij van onze vrijwilligers, het materiaal, de preventies. We hebben net een nieuwe interventiewagen aangekocht. Met de opbrengst van de stickers en andere giften kunnen we een deel van de aankoopsom betalen.”

    De verkoop van de 2.300 stickers gaat integraal naar de werking van de Ninoofse Rode Kruis-afdeling.
     
    Info: Rode Kruis NinoveStickeractie 2020.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons