Over de namen van mensen, dieren en dingen

    21 oktober 2024

    NINOVE – De lokale Neos-afdeling nodigt dinsdag 12 november Jan Vanroose uit voor een lezing over alles wat een naam draagt.

    Deze voordracht is niet zoals alle anderen: de klemtoon ligt namelijk op het bizarre en het grappige. Zo zal je ontdekken, dat heel wat voorwerpen in Japan genoemd zijn naar Nederlandse woorden en je zal er over verbaasd zijn een mondje Japans te begrijpen. Of wat te denken van totaal foute merknamen of belachelijke straatnamen in Vlaanderen?

    Jan Vanroose laat zijn publiek ook een keuze maken uit mooie voornamen, ooit gegeven aan Vlaamse kinderen, om de mensen vervolgens te laten ontdekken welk verschrikkelijke betekenis er achter schuilt. Het is eigenlijk ook bijna niet te geloven welke namen zijn gegeven aan kinderen, straten, cafés, huizen en zo veel andere zaken. Er zal dus heel wat worden afgelachen worden.

    Praktisch

    • Datum en uur: dinsdag 12 november om 14.30 uur.
    • Plaats: bovenzaal van de Liberale Kring, Dreefstraat 12 Ninove.
    • Toegangsprijs: € 7 (Neos-lid) of € 10 (niet-Neoslid), vóór maandag 11 november te storten op rekeningnummer BE73 4340 0160 6160 van Neos Ninove.

    Info: Christiane Bické (0477-41 02 37) of Danny Schoon (0474-44 48 92) – Neos Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons