Heraanleg handelskern bijna voltooid

    16 oktober 2024

    NINOVE – Met de plaatsing van de laatste klinkers in de Kaardeloodstraat, komt een einde aan de 5de en laatste fase in de heraanleg van de handelskern.

    De werken begonnen maandag 26 februari na carnaval Ninove en zouden duren tot 6 oktober. Het is iets uitgelopen, maar in vergelijking met onder andere de geplande heraanleg van de bib en het zwembad en de sloop van de Kaaischool zijn 2 weken een peulenschil.

    De kostprijs was geraamd op € 2,4 miljoen (incl. studiekosten).

    De heraanleg verliep in 5 fasen.

    • Fase 1: Biezenstraat, vanaf Beverstraat tot en met kruispunt Dekenijstraat.
    • Fase 2: Beverstraat, vanaf Centrumlaan tot nr. 13.
    • Fase 3: Beverstraat, vanaf nr. 13 tot en met kruispunt Biezenstraat.
    • Fase 4: Lavendelstraat, tussen Biezenstraat en Dam.
    • Fase 5: Kaardeloodstraat, van Lavendelstraat tot en met kruispunt Armand De Riemaeckerstraat.

    Zondag 06 oktober knipte het stadsbestuur het lint door, ook al restten nog een aantal betonwerken en de definitieve afwerking. De laatste fase is momenteel in volle afwerking met het beklinkeren van het laatste deel van de Kaardeloodstraat. Woensdag 16 oktober is de rijrichting in de Biezenstraat en de Stationsstraat opnieuw zoals voorheen ingesteld, richting het centrum.

    Overige dossiers

    “Nu nog de Bovenhoekstraat (Outer) en de Nonnenborrestraat-Rietstraat (Appelterre-Eichem) in orde krijgen en nog wat mobiliteitsmaatregelen”, aldus de schepen voor Openbare Werken Stijn Vermassen (Vooruit-Groen). “Na de werken aan het kruispunt Den Doorn begint de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Denderhoutembaan. Het is gegund en gesubsidieerd.”

    Dit fietspad is een gezamenlijk project met Haaltert. De totale opdracht is geraamd op € 2.178.452,03 (incl. BTW); het aandeel van Ninove hierin bedraagt € 572.153,89, waarvan € 451.232,92 subsidieerbaar.

    Info: handelskernvernieuwing.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons