Aannemer hervat asbestverwijdering en gedeeltelijke sloop Kaaischool

    16 oktober 2024

    NINOVE – De firma De Meuter start vanaf maandag 21 oktober met de asbestverwijdering en de gedeeltelijke sloop van de oude Kaaischool.

    De afbraak van het grootste gedeelte van de verkommerde Kaaischool aan de Oude Kaai was dinsdag 13 februari opgestart, maar ligt sinds maandag 4 maart stil. Bij de ontmantelingswerken was extra asbest gevonden. Op 13 augustus was bovendien een gedeelte van het dak ingestort.

    Extra kosten

    De gemeenteraad gaf op 16 september zijn akkoord voor het verwijderen van gevaarlijke afvalstoffen en decontaminatiewerken in de oude schoolgebouwen. Die extra werken zijn geraamd op € 476.551,57 (incl. 21% btw) en kunnen vanaf maandag 21 oktober starten.

    Aannemer De Meuter is een erkende asbestverwijderaar, die alles in het werkt stelt om het materiaal zorgvuldig weg te nemen en te bergen. Tijdens de werken gebeurt een permanente monitoring van de lucht, zoals wettelijk is voorgeschreven. Mochten toch asbestdeeltjes vrijkomen, dan kan het bedrijf meteen actie ondernemen.

    De asbestverwijdering zal vermoedelijk 30 dagen duren. De aansluitende sloopwerken zullen langere tijd in beslag nemen. Het deel van de Kaaischool aan de zijde van de Dender blijft behouden, daar zal het bedrijf dus enkel het asbest verwijderen.

    Het verkeer in de Oude Kaai zal van deze werken amper of geen hinder ondervinden.

    Info: lees ook Maanden stilstand in afbraakdossier’ en ‘Dak voormalige Kaaischool gedeeltelijk ingestort’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons