Parket trok 92 rijbewijzen in voor afleiding achter het stuur – Nieuwe versie

    16 oktober 2024

    OOST-VLAANDEREN/NINOVE – De 5de nationale verkeersactie tegen afleiding achter het stuur had dinsdag 8 en woensdag 9 oktober plaats. Ook de lokale politie van Ninove nam hieraan deel.

    De federale wegpolitie en de lokale zones controleerden 48 uur lang het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Met deze actie willen politie en justitie sensibiliseren voor een verkeersveilige samenleving.

    Boetes

    Tijdens de twee actiedagen heeft het parket Oost-Vlaanderen in totaal 92 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor de periode van 15 dagen; dat zijn er 20 meer dan tijdens de actie van vorig jaar.

    De chauffeurs, wiens rijbewijs is ingetrokken, zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Zij riskeren een geldboete van € 400 en een verval van het recht tot sturen voor 15 dagen. Voor professionele bestuurders is dit zelfs een geldboete van € 600 en 21 dagen verval van het recht tot sturen.

    Ninove

    De lokale politie nam ook aan deze actie deel met controles op 8 oktober tussen 12.30 uur en 21uur, op 9 oktober tussen 8.30 uur en 10.30 uur. De patrouilles controleerden 15 voertuigen en stelden 12 overtredingen vast.

    • 3 onmiddellijke inningen voor gsm-gebruik tijdens het sturen.
    • 1 proces-verbaal voor gsm-gebruik tijdens sturen (jonge bestuurder).
    • 1 onmiddellijke inning voor rijden over een verdrijvingsvlak.
    • 3 gemeentelijke administratieve sancties (GAS) voor foutief parkeren.
    • 1 chauffeur was goed voor 4 overtredingen.
      – 1 proces-verbaal voor sturen spijts verval van het recht op sturen.
      – 1 proces-verbaal wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.
      – 1 proces-verbaal voor rijden onder invloed van illegale drugs.
      – 1 proces-verbaal in verband met de technische eisen van het voertuig.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons