Wonderwijzertjes kozen leerlingenraad

    15 oktober 2024

    MEERBEKE – Het bureau van directeur Tommy Devuyst deed maandag 14 oktober in de GO! basisschool De Wonderwijzer dienst als stembureau voor de verkiezing van de leerlingenraad.

    Elk jaar verkiezen de leerlingen van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar telkens 2 leerlingen per klas. De afgelopen jaren gebeurde dit in de klas zelf.

    Campagne

    Omdat dit een verkiezingsjaar is, besloten de leerkrachten om het dit keer op schoolniveau uit te werken en op die manier de leerlingen actief te laten kennismaken met verkiezingen.

    De kinderen uit de 2de en de 3de graad konden zich officieel kandidaat stellen. Dat deden ze onder meer met affiches en kiescampagne. Ze kregen ook de kans om zichzelf en hun ideeën een voor een te presenteren aan alle medeleerlingen.

    Stemmen

    De dag na de echte gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober toverde het leerkrachtenteam het bureau van directie Tommy Devuyst om tot een heus stembureau met 6 stemhokjes.

    Met hun persoonlijke kiesbrief kwamen alle leerlingen langs om hun stem uit te brengen. Na het tonen en afstempelen van hun kiesbrief kregen ze de stembiljetten. In de stemhokjes konden ze dan zoals bij echte verkiezingen met een rood potlood anoniem hun voorkeursstem(men) inkleuren. Daarna stopten ze hun stembiljet in de stembus. Deze stemmen zijn daarna ’s avonds geteld.

    Dinsdag 15 oktober kregen ze het eindresultaat te horen en kon de nieuwe leerlingenraad opnieuw aan de slag. Aan ideeën en enthousiasme geen gebrek. Het wordt alvast opnieuw een super schooljaar met veel inspraak van de Wonderwijzertjes. Samenwerken is één van de belangrijkste waarden in de schoolvisie van de Wonderwijzer.

    Info: GO! basisschool De Wonderwijzer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons