Brand vernielt woning op Nellekensberg

    11 oktober 2024

    MEERBEKE – De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-Oost moest vrijdagavond 11 oktober met man en macht uitrukken voor een uitslaande woningbrand aan het einde van de Nellekensberg. De bewoonster wist tijdig haar huis te verlaten, voor haar oude hond kon geen hulp meer baten.

    De brandweer kreeg rond 21 uur een oproep binnen voor een brand in een oudere vrijstaande woning aan de Nellekensberg, die net daar overgaat in een voetweg richting Natteschoot. Bij het vullen van de houtkachel zouden gensters zijn weggesprongen, waardoor in de directe omgeving brand ontstond, die zich snel in de woonkamer verspreidde.

    Toen de brandweer ter plaatse kwam, was al sprake van een uitslaande brand. Verschillende brandweerwagens en een ziekenwagen waren aanwezig, evenals de lokale politie van Ninove. De smalle en doodlopende Nellekensberg en problemen met de wateraanvoer bemoeilijkten de bluswerken.

    De bewoonster had gelukkig tijdig haar woning kunnen verlaten; haar oude hond was daartoe niet meer in staat geweest.

    ADU/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons