Recordaantal cursisten voor CVO Groeipunt

    16 oktober 2024

    OOST-VLAANDEREN – Met bijna 18.000 cursisten in de verschillende vestigingen, is het provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs (CVO) Groeipunt in heel Vlaanderen de grootste aanbieder van volwassenenonderwijs.

    De aangroei gebeurde voor het derde jaar op rij. Het CVO Groeipunt dankt die groei aan een flinke stijging van het aantal cursisten, die na de coronapandemie zijn gestart met een opleiding Nederlands Tweede Taal (NT2) (+17 %), tweedekansonderwijs (+40 %) of een van de vele zorgopleidingen (+46 %). De grootste groep volgt een opleiding NT2, goed voor meer dan 5.000 cursisten in Oost-Vlaanderen. De cijfers tonen aan, dat het volwassenenonderwijs een passend antwoord biedt op de actuele noden in onze maatschappij.

    Doelgroepen

    Het CVO Groeipunt zet daarom ook bewust in op vier doelgroepen:

    • inburgeraars, die Nederlands leren;
    • cursisten, die een beroepsgerichte opleiding kiezen;
    • mensen, die tweedekansonderwijs volgen om een diploma secundair onderwijs te behalen;
    • personen, die een opleiding starten in functie van levenslang en levensbreed leren (ICT, talen, creatieve opleidingen).

    Info: CVO Groeipunt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons