Stadsbestuur geeft ongunstig advies voor windturbine Pamelstraat-Oost

    14 oktober 2024

    NINOVE – Het college van burgemeester en schepenen verleent een ongunstig advies voor de vernieuwde aanvraag van een omgevingsvergunning van Luminis nv voor de bouw en exploitatie van een windturbine aan de Pamelstraat-Oost 500-502.

    Tijdens het openbaar onderzoek zijn een 300-tal bezwaarschriften ingediend.

    Het stadsbestuur oordeelt, dat de aanvraag niet voldoet aan de gewenste ruimtelijke structuur van de stad. De nabijheid van de binnenstad en andere wijken zorgt ervoor, dat te veel mensen worden gehinderd door onder andere de slagschaduw. Dat weegt niet op tegen de winst aan hernieuwbare energie. Het dossier bevat voor het schepencollege te veel onzekerheden, waardoor onvoldoende kan worden aangetoond, dat de hinder aanvaardbaar zou zijn.

    Het departement Omgeving van de Vlaamse overheid neemt de eindbeslissing.

    Info: lees ook: ‘Nieuwe aanvraag voor windturbine Pamelstraat-Oost’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons