Bijna € 30.000 steun voor sociale doelen Lions Club

    07 oktober 2024

    NINOVE – De lokale Lions Club blikt tevreden terug op het afgelopen werkjaar. De serviceclub kende in 2023-2024 voor bijna € 30.000 aan financiële steun toe aan diverse sociale doelen.

    Hugo Beeckmans (voorzitter comité sociale doelen Lions Ninove): “Wij hielden een golftoernooi, verkochten Lioncello, organiseerden een hap-tap-trap fietstocht, maar vooral ons galabal Singers en Swingers. Dankzij deze evenementen zijn we erin geslaagd heel wat fondsen te werven voor onze sociale doelen. Binnen ons comité bekijken we alle binnengekomen aanvragen voor steun en beslissen we als club collectief over de voorstellen tot besteding van onze fondsen.”

    Sociale doelen

    Zo’n € 6.000 is via stortingen aan Lions International fonds toegekend aan diverse (inter)nationale doelen, zoals voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook aan de Special Olympics Belgium is een bedrag toegekend. Daarnaast zijn heel veel middelen toegekend ter ondersteuning van lokale sociale doelen.

    Meer dan € 12.000 ging eind vorig jaar naar de verdeling van honderden kerstpakketten aan kwetsbare gezinnen in Ninove en omstreken, via onder andere vzw De knoop.

    Aan Zonnestraal vzw is € 2.000 toegekend voor de organisatie van hun inclusieve vijfkamp, een toernooi voor mensen met een beperking.

    Naar Welzijnsschakel vzw ’t Klikt uit Haaltert en Bijeva vzw ging zo’n € 3.000 voor de aankoop van verse groenten en fruit. De beide organisaties ondersteunen kwetsbare gezinnen en jongeren in de aanpak van kinderarmoede.

    Aan Wonozo vzw uit Geraardsbergen is € 2.000 uitgekeerd als ondersteuning. Die organisatie steunt mensen met een beperking.

    Daarnaast is € 1.500 voorzien voor acties om lege brooddozen te vermijden op school, onder andere voor het buitengewoon lager onderwijs van het Hartencollege in Ninove.

    Er is ook tot € 2.700 gereserveerd om het LISA-project van de onderafdeling Lions Tenera te ondersteunen. Dit project helpt een aantal studenten om hun opleidingskosten hoger onderwijs te dragen via een persoonlijk begeleidingstraject.

    De kersverse voorzitter van Lions Ninove, Rudi Deruytter, is tevreden: “Tal van sociale doelen zijn op zoek naar de broodnodige centen om de meest kwetsbaren onder ons te helpen. Als serviceclub dragen wij ons steentje bij met deze fondsen, ons motto ‘We Serve’ indachtig.”

    Info: Lions Club Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons