Modeshow in vernieuwd handelscentrum

    06 oktober 2024

    NINOVE – Het einde van de vernieuwingswerken aan het handelscentrum is na maanden in zicht. Zondag 06 oktober knipte het stadsbestuur het lint door, al resten volgende week nog een aantal betonwerken en de definitieve afwerking.

    Stijn Vermassen (Samen/Vooruit-Groen) bedankte bij deze gelegenheid de handelaars omwille van hun waardering voor de geslaagde heraanleg van de winkelstraten. Hij had ook een woord van dank voor de collega-schepenen en de ambtenaren van de stad, die het project mee hebben begeleid. Hij prees eveneens de goede samenwerking met de aannemer en alle betrokken diensten.

    De laatste betonwerken vinden deze week plaats, waarna de afwerkingen het definitieve einde van de heraanleg van het handelscentrum inluiden. Als alles verder volgens planning verloopt, kunnen alle straten volgende week worden opengesteld.

    Richtpunt

    Rond de plantvakken komt een metalen structuur als bescherming. De leerlingen van Richtpunt hebben deze gemaakt. De volgende weken worden ze geïnstalleerd, waarna de beplanting tijdens het komende plantseizoen zal worden aangebracht.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld/Positief Ninove) was fier om het vernieuwde winkelhart te mogen openen: er is tijd genomen om het plan degelijk uit te werken in samenspraak met de handelaars. Ze bedankte in de eerste plaats de handelaars en de horeca-uitbaters voor hun geduld tijdens de moeilijke periode, die ze beleefden door de werken. Ze benadrukte ook de mooie samenwerking tussen de stad, de aannemer, de handelaars en de dienst lokale economie.

    Marc Taymans werd uitdrukkelijk bedankt om als vertegenwoordiger van de handelaars alle overlegmomenten mee te volgen en te zorgen voor een goede communicatie met de handelaars. Hij kreeg een groot applaus van de aanwezige handelaars.

    Nu de werken bijna volledig achter de rug zijn, is gestart met het leggen van contacten voor het aantrekken van nieuwe handelszaken.

    Handelaars

    De handelaars hadden een modeshow voorzien om de opening te vieren. Marc Taymans (kledingzaak Bronx) nam de presentatie in handen, niet zonder ook eerst het woord te hebben genomen.

    Hij bedankte namens de handelaars uitdrukkelijk burgemeester Tania De Jonge om de heraanleg mogelijk te maken, iets waar de handelaars al lang naar uitkeken. Vooral de aanleg van een echt plein voor het Oud Stadhuis is iets waar ze blij om zijn, ideaal om evenementen te organiseren rondom de terrassen.

    De handelaars zijn volgens hem tevreden met de manier, waarop de werken binnen de gestelde termijn zijn verlopen. Ook de belofte om onder meer het parkeerregime in de straten te evalueren kon op hun waardering rekenen. De gratis shop&go-plaatsen, variërend tussen 30 min en 2 uur, zorgen voor een grote rotatie, wat het vinden van een parkeerplek gemakkelijker maakt.

    Taymans hekelde tenslotte het feit, dat Ninove onterecht een negatieve perceptie krijgt aangemeten door sommigen. Hij vindt het tijd om voor de stad terug met een positief imago naar buiten te komen.

    Nadien kon de modeshow van start gaan met een groot aantal Ninovieters, die de herfst- en wintercollectie showden van de verschillende handelszaken. De volgende modeshow is gepland tijdens Witte Donderdag.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons