Armoedebeleid voor iedereen

    03 oktober 2024

    NINOVE – Ook Lieven Meert (Vooruit-Groen) voelt zich geroepen om als voormalige OCMW-voorzitter te reageren op een verkiezingsfolder van Forza Ninove.

    “De partij geeft in haar laatste bladje aan, dat ze ertegen is dat mensen van vreemde origine een leefloon krijgen, dat studenten van vreemde origine ondersteund worden in hun studie en dat mensen van vreemde origine recht hebben op ondersteuning voor vrije tijd en schoolparticipatie”, aldus Meert. “Los van het feit, dat het een wettelijke verplichting is voor het OCMW om ook arme mensen van vreemde origine te ondersteunen, mogen ze dat vinden. Het heeft het voordeel van de duidelijkheid.”

    Iedereen

    Daarin verschillen Lieven Meert en Forza van mening. “Voor mij is een armoedebeleid er voor iedereen. Mensen van vreemde origine hebben recht op een leefloon, mogen studeren om een betere toekomst uit te bouwen en alle mensen in armoede hebben recht op diezelfde ondersteuning voor vrije tijd en schoolparticipatie.”

    Ook hij vindt, dat de gemeenschap daar inspanningen moet tegenover plaatsen. “Mensen moeten bereid zijn om te werken als ze dat kunnen, studenten moeten hun best doen en niet eindeloos blijven bissen of trissen en wie geen Nederlands kent, moet Nederlands leren. Maar armoedebeleid voer je voor iedereen op dezelfde manier en niet enkel voor de mensen met de ‘juiste kleur’.”

    Dus voor Meert geen pretparkbezoekjes voor mensen in armoede, “georganiseerd door een politieke partij om stemmen te kopen, maar een structureel recht voor alle kinderen in armoede om eens een keertje naar een pretpark te gaan; onafhankelijk van hun kleur, het geloof of de moedertaal van hun ouders.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons