Onteigende woningen langs Brusselsesteenweg/N8 onder de sloophamer

    24 september 2024

    MEERBEKE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start vanaf 7 oktober met de sloop van tientallen onteigende woningen langs de Brusselsesteenweg. De werken zullen duren tot half december

    Het AWV wil de Brusselsesteenweg/N8 in Meerbeke omvormen tot een moderne gewestweg met veilige fietspaden, middenbermen, betere halte-infrastructuur en meer aandacht voor groen.

    Sloop

    Om deze plannen uit te voeren volstaat de huidige wegbreedte niet. Daarom moeten aan weerszijden van de weg op bepaalde locaties percelen worden ingenomen. Ondertussen heeft het AWV al 57 woningen onteigend.

    De geplande sloop moet de leegstand en de verkrotting vermijden van onteigende woningen tussen het kruispunt Tramstatie en het kruispunt met de Steenmeersstraat in Roosdaal. De woningen verdwijnen ter voorbereiding van de heraanleg van dat gedeelte van de Brusselsesteenweg.

    3 fases

    De werken gebeuren met een beperkte hinder voor het verkeer en verlopen telkens volgens een bepaald stramien: eerst de verwijdering van de nog aanwezige inboedel en het asbestvrij maken van de panden, daarna de afbraak van het gebouw.

    De werkzaamheden verlopen in verschillende fases met de afbraak van telkens 2 à 3 huizenrijen. Elke fase duurt een 3-tal weken, onder voorbehoud van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.

    • Fase 1: van 7 oktober tot eind oktober – huizenrij 257-259, 269-283 en 434/434A.
    • Fase 2: begin november tot eind november – huizenrij 373-391, 479-481 en 503-505.
    • Fase 3: eind november tot half december – huizenrij 606-624 en 10/10A.

    Hinder

    • Vanaf 30 september worden de inboedels uit de huizen van fase 1 verwijderd. Dit zal 1 week duren en geen hinder veroorzaken.
    • Vanaf 7 oktober starten de ontmanteling en de sloop van de huizen. Dit gaat gepaard met een beperkte verkeershinder.
      – Langs de werfzone wordt 1 rijstrook ingenomen.
      – Het gemotoriseerd verkeer in de rijrichting van de werken, kan de werfzone passeren over 1 in plaats van 2 rijstroken.
      – Er geldt een snelheidsbeperking van 30 of 50 km/uur in de werfzone, afhankelijk van het type inname.
      – Voor fietsers en voetgangers is een lokale wegomlegging voorzien.
    • Woningen en handelszaken in de werfzone blijven bereikbaar tijdens de werken. De zijstraten Hofkwartier (enkel de aansluiting kant Ninove) en Roesbeke zijn tijdens fase 2 gedurende 3 weken afgesloten van de Brusselsesteenweg. Bewoners van deze zijstraten moeten lokaal omrijden.

    Info: Heraanleg Brusselsesteenweg Meerbeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons