Wonderwijzertjes stappen en trappen naar school

    20 september 2024

    MEERBEBEKE – De leerlingen van de GO! basisschool De Wonderwijzer kwamen vrijdag 20 september met meer dan gewoon enthousiasme te voet of per fiets naar school voor de ‘Strapdag’.

    Juf Francesca legde ons de bedoeling van die speciale dag uit: “Op deze ‘Strapdag’ hebben we de kinderen aangemoedigd om zoveel mogelijk stappend of trappend naar school te komen. Deze week belonen we hen elke dag, als ze zich veilig naar school verplaatsen met fluohesje of helm. Vandaag hebben we ook nog een politiecontrole en een fietsparcours.”

    De kinderen konden eveneens hun fiets opfleuren. De respons is zeer groot, wat niet altijd voor de hand ligt als ze wat verderop wonen. “We hebben deze week ook over de verkeersborden geleerd, wat ze op het fietsparcours zullen kunnen toepassen. De spaakkralen en de stickers voor de fiets vallen best in de smaak.”

    Veiligheid

    Directeur Tommy Devuyst mocht vandaag al twee keer inspringen om fietsers te depanneren, maar heeft niets dan lof voor dergelijke initiatieven. “We doen daar jaarlijks zeker aan mee. Het is belangrijk, dat de kinderen op een veilige manier te voet of per fiets naar school kunnen komen. Hier vooraan staan heel wat fietsen, dus hebben veel ouders en kinderen zich geëngageerd. Dat is fijn en we hebben hiervoor ook het domein om de vaardigheden extra in te oefenen.”

    De hele week heeft De Wonderwijzer trouwens een project gedaan rond verkeersveiligheid met een vrachtwagen en instructies over de dode hoek en een fluofuif om de zichtbaarheid te voet of op de fiets onder de aandacht te brengen.

    Info: De Wonderwijzer

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons