Abdijplein aan Kloosterweg ingehuldigd

    20 september 2024

    NINOVE – De Kloosterweg onderging de afgelopen maanden een metamorfose. Vrijdag 20 september is het plein aan de hoofdgevel van de Abdijkerk officieel ingehuldigd voor de buurtbewoners.

    De werken aan de Kloosterweg zijn nog niet helemaal afgerond, maar het stadsbestuur stond te trappelen om het plein toch al in te huldigen.

    Het slechte weer van het voorjaar zorgde voor enige vertraging, maar de werken vorderden de afgelopen weken vlot. Mooi uitgewerkte trappen leiden naar de Abdijkerk met zitbankjes in graniet en hout, verschillende groenzones en een nevelfontein.

    Buffer

    Niet enkel aan de oppervlakte is het plein volledig vernieuwd, ook ondergronds veranderde heel wat. Zo heeft het plein een groot bufferbekken, dat het hemelwater opvangt van het plein én van een deel van het dak van de Abdijkerk. Dit bekken buffert het regenwater bij hevige regenval en voert het nadien vertraagd af naar de riolering.

    Een deel van het regenwater stroomt echter niet naar de riolering, maar wordt bijgehouden om de nevelfontein te voeden. Om de duurzaamheid te verhogen, is de fontein namelijk niet aangesloten op het leidingwater. Mocht er in droge periodes te weinig bufferwater zijn, dan zal de fontein worden uitgeschakeld.

    Het stadsbestuur huldigde dit vernieuwde plein vrijdagavond 20 september in. Wij spraken met de schepen voor openbare werken Stijn Vermassen (Samen/Vooruit-Groen) en diens voorganger Wouter Vande Winkel (Samen/Vooruit-Groen), die het initiatief indertijd opstartte. We hadden ook een babbel met enkele omwonenden van het nieuwe ‘Abdijplein’.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons