Aankoop percelen moet wateroverlast en parkeerproblematiek oplossen

    17 september 2024

    NINOVE – De gemeenteraad keurde maandag 16 september de aankoop goed van percelen in Nederhasselt en de Outerse Lebeke. Ze moeten regenwater kunnen bufferen en tegelijk een oplossing bieden voor de lokale parkeerproblematiek.

    Eind 2023 keurde de gemeenteraad het Ninoofse hemelwater- en droogteplan goed. Dat somt de actiepunten op, die Ninove nog beter bestand moeten maken tegen periodes van hevige regenval en lange droogte.

    Lebeke

    De aankoop van 2 percelen achter de kerk in de Outerse Lebeke past binnen die strategie. Onderzoek wees uit dat de beide stukken cruciaal zijn bij de aanpak van de wateroverlastproblematiek in dit gehucht. De stad bespreekt met de provincie Oost-Vlaanderen de aanleg van een bufferbekken op deze percelen.

    Daarnaast zou de zone nog een extra functie kunnen krijgen als parking, zodat de parkeerdruk door de sportinfrastructuur van de hockeyclub in de buurt omlaag kan.

    De Hazelaar

    De gronden in Nederhasselt liggen naast de stedelijke basisschool De Hazelaar. Ook die 2 percelen koopt de stad aan voor de opvang van regenwater. Gezien de strategische ligging naast de school kan deze zone eventueel deels ook dienen als parking. Dit zou de veiligheid voor kinderen, (groot)ouders en leerkrachten aanzienlijk verhogen.

    De aankoopprijs voor de percelen in Outer bedraagt € 80.150, voor Nederhasselt is dat € 225.000

    We geven hierbij ook het debat mee tijdens de gemeenteraad van 16 september. De geluidskwaliteit laat soms erg te wensen over, doordat de nieuwe geluidsinstallatie in de gerenoveerde raadszaal nog niet functioneerde en de raadsleden zich met losse micro’s moesten behelpen. Toch onze excuses hiervoor.

    Info: hemelwater- en droogteplan Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons