Korpschef Wim Pieteraerens “Blijkbaar is onze lokale politie een interessante werkgever”

    09 september 2024

    NINOVE – De lokale politie zet zaterdag 21 september de deuren van het politiegebouw open voor het brede publiek en voor geïnteresseerden in een politiejob.

    Regelmatig plaatst de lokale politie vacatures om nieuwe mensen te rekruteren, zowel voor een uniformberoep als voor een burgerlijke taak.

    Medewerkers

    “We zijn inderdaad constant op zoek naar goede en gemotiveerde medewerkers, die positief staan tegenover ons project”, beaamt de korpschef Wim Pieteraerens. “Net als in andere korpsen is er een in- en uitstroom en ook hier heeft dat verschillende oorzaken.”

    De nieuwe accenten, die de korpschef legt, vereisen medewerkers met diverse vaardigheden, zoals voor de lokale computer crime unit. “Het positieve is, dat we blijkbaar toch een vrij aantrekkelijke werkgever zijn, want we krijgen zeer veel respons op de vacatures, die we plaatsen.”

    Snelheid

    Een van die nieuwe accenten blijkt uit het minder aantal snelheidscontroles de afgelopen maanden. “Die gebeuren nog wel, want snelheid is nog steeds de grootste doder in het verkeer. Maar het heeft ook te maken met een bredere kijk op verkeersveiligheid. Bij de start van de scholen zijn we met ons project gele en rode kaarten begonnen voor verkeerstoezicht in de schoolomgevingen. Er zijn ook het zwaar vervoer en de verschillende werven in de stad; we proberen gespreid in te zetten. Als we binnen de stad met GAS-boetes konden werken, zouden we ook hier de snelheid kunnen controleren. Als je een zone 30 inricht, moet je die ook handhaven, zeker in de schoolomgeving.”

    Jobevent en opendeurdag

    Het jobevent op zaterdag 21 september is bedoeld voor alle geïnteresseerden. “We presenteren daar ons korps zoals we werken en zijn, zonder blitse toestanden of toeters en bellen. Ze krijgen alle info over de aanwervingsprocedures en mogen zelfs met oefenmunitie schieten.”

    Daarnaast zet de lokale politie het politiehuis open voor het brede publiek. “We voorzien diverse standen met info over onze verschillende afdelingen, tonen onze wapens en het wagenpark. De Ninovieters krijgen eveneens de gelegenheid om hun fiets te laten labelen, in samenwerking met de stedelijke dienst integrale veiligheid. Preventie is immers heel belangrijk. De bezoekers kunnen ook een promille-bril opzetten om te ervaren hoe het is om dronken te rijden.”

    Info: lokale politie Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons