Wonderwijzertjes zijn geluksvogels

    02 september 2024

    MEERBEKE – ‘Geluksvogels, jij en ik…vele pluimen maken sterke vleugels’, is het jaarthema waarmee de kleuters, de leerlingen en personeel van GO! basisschool De Wonderwijzer het schooljaar zijn gestart.

    Dat ze geluksvogels zijn, beseffen ze in de Kapelleststraat maar al te goed. De leerkrachten verwelkomden daarom maandagochtend 2 september de kinderen met hun ouders; elk kind kreeg een geluksvogeltje om aan de boekentas te hangen. Iedere leerkracht las daarna een verhaal voor van Sporo uit het boek ‘Geluk voor kinderen’.

    Geluksvogel

    De kinderen mochten daarna elk een papieren pluim versieren; nadien kleefden ze alle pluimen op de grote geluksvogel. ‘Samen staan we sterk, we leren samenwerken’, uitte zich ook in de opdrachten, die elke klas uitvoerde: een klasvogel in klei knutselen.

    De kinderen dachten eveneens na over een doel, noteerden of tekenden het en stopten het in de tijdscapsule. Op het einde van het schooljaar bekijken ze alle doelen om na gaan welke ze hebben bereikt.

    Als afsluiter voerden de ouders met hun kind opdrachtjes uit rond geluk. Groot en klein waren tevreden en gereed om de volgende dag enthousiast terug te keren naar hun wonderwijze school.

    Info: GO! basisschool De Wonderwijzer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons