Extra speelparadijs voor wijkschooltje Donkerstraat

    01 september 2024

    MEERBEKE – De wijkafdeling van de basisschool Hartencollege kan maandag 2 september de kleuters verwelkomen met gloednieuwe speeltuigen.

    De kleuterafdeling nam eind vorig schooljaar deel aan een bouwwedstrijd van Brico en won een uitgebreide set van speeltuigen.

    Speelparadijs

    Het team van de Donkerstraat is tijdens de grote vakantie aan het werk gegaan. Samen met haar man (NVV Solutions) nam juf Tineke de volledige opvolging en de coördinatie van het project voor haar rekening. Ze kon ook rekenen op haar collega juf Sarah, heel wat andere vrijwilligers en twee topklussers om het project tot een goed einde te brengen.

    De kleuters kunnen vanaf 2 september alvast genieten van een heus extra speelparadijs, dat in de plaats komt van een aftandse caravan en betontegels.

    Stoep

    De afgelopen weken liet de stad langs de kant van de school ook nog een voetpad aanleggen in de Donkerstraat, tussen de aansluiting met de Bodemstraat en de Eggerstraat-Zuid. Op die manier hebben de kinderen alvast een veiliger toegang tot de school.

    Net als elders zal de lokale politie er ook hier op toezien, dat de (groot)ouders correct parkeren als ze hun ukken aan de schoolpoort willen afzetten. Tot en met 15 september zullen de agenten gele kaarten uitdelen aan foutparkeerders. Vanaf 16 september zullen het rode kaarten zijn, met een GAS-boete van € 58 of € 116.

    Op die manier hoopt de politie, dat iedereen de veiligheid van de kinderen ook metterdaad zal bewaken.

    Info: Hartencollege basisschool Meerbeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons