Parkeerreglement in centrum wijzigt vanaf september

    31 augustus 2024

    NINOVE – Onder meer de zones voor kort parkeren (Shop & Go) worden uitgebreid en op een aantal nieuwe Shop & Go-plaatsen is de parkeertijd verlengd tot 1 uur.

    Het centrum van Ninove heeft een gele en een rode parkeerzone, waar je elke dag betalend parkeert van 8.30 uur tot 18.30 uur, met uitzondering van zondagen, wettelijke feestdagen en op 11 juli. In de gele zone kan je maximaal 4 uur lang parkeren, in de rode zone is dat 2 uur.

    In de beide zones gelden verschillende parkeertarieven. Betalen kan je aan de parkeerautomaat na het ingeven van je nummerplaat of met de 4411-app of -sms. Betaal je niet of parkeer je langer dan je betaalde parkeertijd, dan krijg je het halve dagtarief van € 15 aangerekend. Je ontvangt hiervoor een betaaluitnodiging.

    15’ gratis

    Na evaluatie van de inbreng van inwoners, wijzigen een aantal straten van parkeerkleur. Wil je binnenkort parkeren in de binnenstad, controleer dan de verkeersborden of de 4411-parkeersapp, waarin de zones duidelijk zijn afgebakend. Op de parkeermeters staat eveneens aangeduid of je je in een rode of in een gele zone bevindt (sticker met rode of gele bol).

    Parkeer je in een betalende zone, dan heb je zowel in de gele als in de rode zone per dagdeel en per nummerplaat recht op 15 minuten gratis parkeren door te kiezen voor een gratis parkeerticket aan de parkeerautomaat.

    Het eerste dagdeel loopt van 8.30 uur tot 13.30 uur, het tweede van 13.30 uur tot 18.30 uur. Als je parkeerduur doorloopt over twee dagdelen, krijg je die 15 minuten gratis slechts een keer. Je kan een parkeersessie verlengen tot 120 minuten in de rode en tot 240 minuten in de gele zone.

    Langer gratis

    Parkeren kan je gratis op de Mallaardparking en op de stationsparking. Na de schooluren en tijdens de schoolvakanties kan je dat ook op de parking van het Hartencollege aan de Onderwijslaan.

    In de blauwe zones parkeer je gratis voor 2 uur, als je een parkeerschijf legt.

    Wil je snel bij de lokale handelaar binnenspringen, dan kan je gebruikmaken van de Shop & Go-zones. In die parkeervakken kon je al gratis parkeren voor 30 minuten: in de Brusselstraat, Burchtdam, Centrumlaan, Geraardsbergsestraat, Graanmarkt, Hendrik Vangassenstraat, Oudstrijdersplein, Pamelstraat, Stationsstraat en Weggevoerdenstraat.

    Nu zijn de zones uitgebreid en op een aantal plaatsen ook verlengd in de tijd. Zo zal je op sommige plekken voor 1 uur gratis kunnen kort parkeren: in de Beverstraat, Biezenstraat en Lavendelstraat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons