Infosessies voor Erfgoeddag 2025 over sport en spel

    10 september 2024

    REGIO – De Erfgoeddag staat zondag 27 april 2025 volledig in het teken van sport en spel. Om dit mogelijk te maken, organiseert Erfgoedcel Denderland inspiratie-avonden.

    De Erfgoedcel nodigt heemkundige kringen, sportverenigingen, jeugdbewegingen én iedereen met een passie voor erfgoed uit om deel te nemen aan één van de inspiratiesessies in de steden en gemeenten uit de regio. De Erfgoedcel helpt je graag om jouw plannen om te zetten in een activiteit.

    Sport- en jeugdverenigingen

    “Met dit thema willen we ook heel graag jongeren aansporen om met het lokaal erfgoed aan de slag te gaan”, aldus Jana van Erfgoedcel Denderland. “Het kan een ideale manier zijn voor jeugdbewegingen om een spel te maken rond de historische verhalen of monumenten in hun omgeving. Of het kan voor voetbalploegen, duivenbonden of cafésporters een aanleiding zijn om in het verleden te graven en op zoek te gaan naar oude verhalen of beeldmateriaal.”

    Erfgoedklasbak

    Erfgoedcel Denderland zet komend jaar eveneens in op een aanbod voor scholen tijdens de Erfgoedweken. Hiervoor zoeken ze mensen met een passie voor erfgoed, die dit willen vertalen naar een jong publiek. Het doel is om leerlingen en leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs enthousiast te maken voor het cultureel erfgoed, dat hen omringt. Tijdens de inspiratieavonden krijg je hierover meer informatie gegeven.

    Inspiratiesessies

    • Denderleeuw: ’t Kasteeltje, 16 september om 20 uur.
    • Aalst: Portierhuisje, 19 september om 20 uur.
    • Ninove: Oud Stadhuis, 30 september om 20 uur.
    • Erpe-Mere: EMotia, 3 oktober om 20 uur.
    • Lede: Raadszaal gemeentehuis, 7 oktober om 20 uur.
    • Haaltert: Sociaal huis, 10 oktober om 20 uur.

    Info: inschrijven voor een van inspiratieavonden kan via Erfgoedcel Denderland of jana@erfgoedceldenderland.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons