In 2018 zijn 136 personen geschrapt uit Ninoofs bevolkingsregister

    09 september 2019

    NINOVE – In totaal heeft het college van burgemeester en schepenen vorig jaar 136 personen ambtshalve uit de bevolkingsregisters geschrapt. “Van de niet-Belgen zijn het vooral Roemenen omdat zij vaak terug naar hun thuisland vertrekken zonder ons iets te laten weten”, aldus burgemeester Tania De Jonge.

    We telden het voor 2019 zelf even op: sinds januari zijn 40 personen ambtshalve geschrapt uit het vreemdelingenregister, 56 uit het bevolkingsregister en 5 uit het wachtregister.

    Het college van burgemeester en schepenen kan beslissen om iemand van ambtswege af te voeren uit het bevolkingsregister. Dit betekent dat deze geen officieel adres meer heeft en administratief niet meer bestaat in België. Dit is dus een ingrijpende maatregel, die een stadsbestuur niet lichtzinnig neemt.

    Burgemeester Tania De Jonge: “Een ambtshalve schrapping mogen we enkel doorvoeren als we die persoon niet meer aantreffen op diens officieel adres en het onmogelijk is om de nieuwe verblijfplaats te achterhalen. Voor het college van burgemeester en schepenen iemand ambtshalve schrapt, moet de ambtenaar dus al het mogelijke hebben gedaan om deze persoon op te sporen.”

    De statistieken voor 2018

    We kregen de officiële cijfers van 2018. Naast de 71 geschrapte Belgen, vallen ook de 21 Roemenen op. “Zij keren vaak terug naar hun thuisland zonder onze diensten iets te laten weten.”

    Land Aantal Land Aantal
    België 71 Portugal 2
    Roemenië 21 Afghanistan 1
    Bulgarije 4 Jordanië 1
    Congo 4 Kameroen 1
    Frankrijk 4 Marokko 1
    Polen 4 Oekraïne 1
    Vluchteling 4 Oezbekistan 1
    Brazilië 3 Russische Federatie 1
    China 3 Somalië 1
    Hongarije 2 Spanje 1
    Litouwen 2 USA 1
    Nederland 2 TOTAAL 136

     

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons