Jeugdhuis De Krasjel staat in de steigers

    26 augustus 2024

    NINOVE – Met een vooropeningsfuif ‘Pater Pub’, zaterdag 24 augustus bij brouwerij Slaghmuylder, hoopten de initiatiefnemers van het nieuwe jeugdhuis om wat geld en naambekendheid te genereren. We spraken vooraf met Krasjel-voorzitter Arne Sonck.

    “We zijn met vier vrienden begonnen aan de oprichting van een nieuw Ninoofs jeugdhuis”, vertelde Arne ons. “We merkten, dat daaraan een behoefte was. Op papier ben ik wel voorzitter, maar bij ons is iedereen gelijkwaardig vanuit de eigen rol, zonder een echte hoofd- of eindverantwoordelijke.”

    Ondersteuning

    Door zijn studies kwam Arne in contact met Annemie Lauwaert (participatie Ninove) en burgemeester Tania De Jonge. “We hebben uitgewerkt wat we wilden doen, stelden het voor en kregen hun zegen. We zijn opgericht als een vzw om de jeugdwerking in Ninove meer op gang te krijgen en dit initiatief binnen 1 à 2 jaar te kunnen doorgeven. De relatie met het stadsbestuur en de jeugdraad Voesj is goed. We zullen met de jeugdraad samen initiatieven op poten zetten, vanuit ons eigen bestuur. De banden met het stadsbestuur zijn heel goed: de teamcoach Sergio en Tania ondersteunen ons waar ze kunnen. We zijn echt heel tevreden.”

    Doelgroep

    Er bestaan in Ninove verschillende jeugdverenigingen en jeugdopbouwwerkers houden zich bezig met de niet-georganiseerde jeugd. Toch bestaat volgens Arne nog een behoefte aan een jeugdhuis. “Jeugdbewegingen zijn organisaties op zich met een zekere instapdrempel. Een jeugdhuis moet de plek zijn, waar je als eerste keer ooit een pint kunt gaan drinken en een plaats, waar je kunt blijven naartoe gaan. Daarom zullen we op vrijdag en zaterdag altijd open zijn, zodat we dezelfde mensen kunnen terugzien. We mikken op de groep van 16- tot 23-25-jarigen, maar iedereen is natuurlijk welkom.”

    Kalender

    De Krasjel zal werken met een 6-maandkalender, waarop alle geplande activiteiten staan. “Op die manier kan de stad zich voorbereiden op eventuele evenementen, die we willen organiseren. Die kalender zal vanaf 27 september aan het raam van het jeugdhuis in de Geraardsbergsestraat uithangen voor de passanten. Dat is de ideale ligging in een straat, die vroeger the place to be was voor de jeugd. Dat is nu iets minder. Daarom willen we dat weer in gang steken en het jeugdhuis tot een vaste waarde maken in de stad.”

    Info: Jeugdhuis De Krasjel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons