Aalsterse ziekenhuizen weerleggen geruchten over apenpokkenbesmetting

    22 augustus 2024

    AALST – Noch in het ASZ, noch in het OLV Ziekenhuis zijn donderdag 22 augustus gevallen geregistreerd van Mpox (apenpokken).

    Enkele mediakanalen hadden de beide ziekenhuizen donderdagochtend gecontacteerd in verband met geruchten over een mogelijke Mpox-besmetting in de regio Aalst. Volgens deze geruchten zou een patiënt zijn opgenomen met apenpokken.

    “Wij begrijpen, dat dergelijke situaties tot bezorgdheid kunnen leiden”, aldus de beide ziekenhuizen in een gemeenschappelijke verklaring. “We willen benadrukken, dat sinds 2022 procedures in werking zijn, die de veiligheid van onze patiënten waarborgen, mocht zich een patiënt met Mpox aanmelden. Deze procedures worden strikt opgevolgd en garanderen een professionele en adequate aanpak.”

    Er is volgens de ziekenhuizen dus geen reden tot paniek. “Wij zijn steeds alert bij mogelijke gevallen en er is een dagelijkse opvolging van de situatie. Onze aanpak is volledig in lijn met de richtlijnen van de Risk Assessment Group van Sciensano. Het welzijn van onze patiënten en medewerkers staat voorop en wij verzekeren, dat er geen reden is tot ongerustheid.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons