Micheline De Bodt op Forza-lijst gemeenteraadsverkiezingen

    14 augustus 2024

    NINOVE – “Ik voel, dat ik niet langer aan de kant kan blijven staan”, verantwoordt Micheline De Bodt haar keuze voor Forza-Ninove. “Na meer dan 20 jaar horeca, weet je waarvan de Ninovieter wakker ligt.”

    “Ik ben geboren in Ninove en opgegroeid in het mooie Aspelare”, aldus Micheline “en woon samen met Karel Abbeloos in Denderwindeke. Ik ben afgestudeerd als onderwijzeres, maar heb het schoolbord na een tijdje geruild voor de horeca. Geboren in een familie van ondernemers, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Met veel enthousiasme en passie ben ik gestart in het cc De Plomblom, bij de jongere generatie beter gekend al het theatercafé; later was ik uitbaatster van De Nieuwe Klok.”

    Ambities

    Na meer dan twintig jaar horeca, zegt Micheline heel goed te weten waarvan de Ninovieter wakker ligt, zowel de jongere als de oudere generatie. “De gesprekken aan de toog hebben mij altijd geboeid; ik luister graag naar mensen. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat bij hen leeft. Ninove en zijn inwoners liggen mij nauw aan het hart.

    Toen ze in 2001 begon in De Plomblom, had Ninove een sterke lokale middenstand. “Met het verstrijken van de jaren zag ik hoe Ninove veranderde. De winkelstraten liepen leeg, de onveiligheid nam toe, met leegstand en verloedering tot gevolg. Ook het parkeerbeleid heeft mensen uit onze stad gejaagd en moet worden herbekeken. Ik heb lang toegekeken, maar nu zou ik graag meewerken aan een herwaardering van de ‘vergeten‘ straten. Er moet een balans komen tussen de kern en de kleinere straten.”

    De deelgemeenten liggen haar eveneens nauw aan het hart. “Ze worden vaak vergeten, maar ook zij moeten kunnen meegenieten van vernieuwing en welvaart. Wij hebben prachtige dorpen, waar je tot rust kan komen. Het is er heerlijk om te wandelen en te fietsen, alleen laat de veiligheid van de fiets- en voetpaden te wensen over… als er al zijn tenminste.”

    Ook mensen met een beperking kunnen op haar inzet rekenen. “Ik heb jaren geluisterd en gepraat met jonge mensen. Hun problemen zijn vaak heel complex en gaan van zich veilig kunnen bewegen in het verkeer tot de nood aan wekelijkse activiteiten, degelijk openbaar vervoer, daguitstappen, ontmoetingen met lotgenoten. Nu moeten jongeren zich verplaatsen naar andere steden, wat niet altijd evident is. Ook zij moeten kunnen wonen, werken en ontspannen in hun eigen stad.”

    Forza Ninove heeft geluisterd naar de mensen, vindt Micheline. “Ze is ook de enige partij, die zich durft uit te spreken over belangrijke maatschappelijke thema’s zoals onder andere de aanpak van drugs en criminaliteit, asiel en migratie, het Vlaams karakter van onze stad en het behoud van onze tradities. Dat vraagt om een sterk programma en politieke moed. Ik voel, dat ik niet langer aan de kant kan blijven staan en heb dan ook besloten me te engageren bij Forza Ninove, volgens mij de enige partij die orde op zaken kan stellen in onze stad.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons