Lieven Meert (Vooruit-Groen): “Armoedebeleid voor iedereen”

    13 augustus 2024

    NINOVE – Het bericht van Forza Ninove en Brigitte Van Bellingen over het Ninoofse armoedebeleid, is bij Lieven Meert niet in goede aarde gevallen en dus reageert hij.

    “Ik heb veel respect voor het engagement van Brigitte”, aldus Lieven Meert. “Maar het raakt me diep als ze zegt, dat we de afgelopen jaren niets hebben betekend voor mensen in armoede. Ik heb in de voorgaande legislatuur als OCMW-voorzitter en schepen van jeugd samen met schepen Katie Coppens, toen schepen van armoedebeleid, heel sterk ingezet in de strijd tegen armoede, met de focus op een structurele aanpak van kinderarmoede onder andere met een speelotheek en begeleiding van jonge ouders. Veerle Cosyns heeft dat beleid nog verder versterkt, waarbij terecht ook aandacht ging naar het mentaal welzijn. Brigitte kon voor ‘Zonder Honger Naar Bed’ achter de schermen jarenlang gebruik maken van een Vooruit-lokaaltje voor de opslag.”

    Juiste kleur

    Nu beweren, dat Forza Ninove de enige partij is, die iets doet aan de armoede, vindt Meert dus niet correct.

    “Nuttige Forza-voorstellen in de gemeenteraad om armoede aan te pakken waren er niet. Integendeel: ze verzetten zich actief tegen het beleid, dat er voor zorgt dat ook arme kinderen kunnen sporten of eens naar een pretpark gaan. Wat Forza wel doet, is het geven van geschenkjes en tripjes aan arme mensen met de ‘juiste’ kleur. Maar armoedebeleid is geen liefdadigheid, waarbij je cadeautjes geeft aan mensen van wie je politieke loyaliteit koopt. Armoedebeleid mag geen cliëntelisme en vriendjespolitiek zijn. Het moet alle mensen in armoede structureel helpen, niet enkel diegenen met de ‘juiste’ kleur.”

    Lees ook: ‘Brigitte Van Bellingen zet stap naar Forza Ninove’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons