Dak voormalige Kaaischool gedeeltelijk ingestort

    13 augustus 2024

    NINOVE – De brandweer van de Hulpverleningzone Zuid-Oost moest dinsdag 13 augustus uitrukken naar de leegstaande Kaaischool. Een gedeelte van het dak was ingestort.

    Niet de brandweer van Ninove, wiens kazerne langs de andere kant van de Dender op een steenworp van de Kaaischool ligt, maar brandweerploegen van Lede, Aalst en Denderleeuw kwamen ter plaatse. Rond 11.15 uur was een gedeelte van het dak van de leegstaande school ingestort.

    Volgens de brandweer zou er geen extra instoringsgevaar bestaan. Niemand raakte gewond.

    De lokale politie van Ninove zorgde voor een veiligheidsperimeter en de afwikkeling van het verkeer, aangezien op de Graanmarkt de wekelijkse dinsdagmarkt plaatsvond.

    Asbest

    De verkommerde Kaaischool maakt deel uit van de plannen rond de Inghelantsite. Omwille van de zeer slechte toestand worden drie zijden van het gebouwencomplex aan de Oude Kaai gesloopt. De meest karakteristieke zijde langs de Dender blijft behouden en krijgt na restauratie een publieke functie.

    De afbraak van het grootste gedeelte was dinsdag 13 februari opgestart, maar ligt sinds maandag 4 maart stil. Bij de ontmantelingswerken is extra asbest gevonden. Gelet op de leeftijd van het gebouw is het verwonderlijk, dat de asbestproblematiek blijkbaar onvoldoende is ingeschat. Dat alles zorgt voor extra kosten en vertraging in de afbraakwerken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons