Zomerschool Anne Frank Atheneum geeft extra leerkansen

    14 augustus 2024

    DENDERLEEUW – De zomerschool is maandag 12 augustus gestart in het Anne Frank Atheneum. Ruim 20 personeelsleden en externe begeleiders helpen ongeveer 50 leerlingen om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle start van het nieuwe schooljaar.

    Onderwijsminister Ben Weyts biedt voor het 5de jaar op rij aan de Vlaamse scholen de gelegenheid om kinderen en jongeren extra leerkansen te geven tijdens de zomervakantie en zo de zogenaamde zomerterugval te beperken.

    Positief

    “Vorig jaar organiseerden we ook een zomerschool en de resultaten waren heel positief”, vertelt Mathias Schelfthout (coördinator Anne Frank Atheneum). “Bovendien was er opnieuw veel enthousiasme bij de leerkrachten en vrijwilligers om mee te werken. Ze merken zelf ook dat een zomerschool effect heeft; voor sommige nieuwe leerlingen is het een fijne manier om al kennis te maken met onze school.”

    Net als vorig jaar richten ze zich op leerlingen, die overstappen van de basisschool, en leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. “Voor elke groep van 10 à 12 leerlingen voorzien we een leerkracht, een leerkracht in opleiding en een vrijwilliger. Dat geeft ons de mogelijkheid om intensief te begeleiden. De ochtenden zijn gereserveerd voor lesactiviteiten, met de klemtoon op de vakken Nederlands en wiskunde. De middagen vullen we met culturele, sportieve en ontspannende activiteiten”

    De komende twee weken zullen ongeveer 50 leerlingen deelnemen aan de zomerschool op de campus in de De Nayerstraat. Om alles vlot te laten verlopen en om alle leerlingen optimaal te begeleiden, krijgen de leerkrachten hulp van vrijwilligers.

    Groeien

    Amber De Geyseleer gaf vorig schooljaar het eerste jaar les in de school: “Dankzij de zomerschool heb ik als leerkracht zelf ook een betere start kunnen maken op 1 september. Ik heb de meerwaarde van de zomerschool zelf ervaren en wil dit jaar opnieuw mijn steentje bijdragen.”

    Ook Jolien De Groeve (leerkracht Nederlands) onderschrijft het belang van de zomerschool: “Vooral voor kinderen met een andere thuistaal is het belangrijk om opnieuw te schakelen naar het Nederlands. Tijdens de zomerschool besteden we hieraan veel aandacht.”

    Vrijwilliger Simon Claus begeleidde ook vorig jaar leerlingen tijdens de zomerschool: “Met 3 begeleiders per 10 à 12 leerlingen kunnen we veel intensiever werken. Je ziet de leerlingen groeien en floreren omdat ze het beter begrijpen en dat geeft veel voldoening.”

    Info: Anne Frank Atheneum Denderleeuw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons