Evelien Cardoen haalt finish van Dodentocht

    11 augustus 2024

    BORNEM/NINOVE – De beruchte dodentocht vond afgelopen weekend plaats in en rond Bornem. De Ninoofse Evelien Cardoen stapte de volle 100 km en haalde de aankomst in het bijzijn van haar familie.

    De Dodentocht is een wandeltocht georganiseerd in en rond de gemeente Bornem. Het doel van de Dodentocht is om binnen 24 uur een parcours af te leggen van 100 kilometer door Klein-Brabant. Dit jaar startten 13.000 deelnemers. Daarvan staakten 3.393 stappers vroegtijdig de strijd. 

    Doorzettingsvermogen

    Met een verbeten ‘Yes, I did it’ overschreed Evelien Cardoen zaterdag 10 augustus om 19.35 uur de aankomstlijn. “Vanaf km 55 werd het moeilijk”, vertelde ze ons na afloop. “In het begin zijn er veel supporters maar eens de nacht valt, wordt het mentaal en fysiek zeer uitdagend.

    Op tijd en stond een voetbad met massage deed wonderen. Maar de laatste 15 km werd het op mentaal vlak echt zwaar. Gelukkig was mijn papa er om mij er door te sleuren“, vervolgt Evelien. “Zijn steun was meer dan welkom.”

    Of Evelien volgend jaar weer meedoet, is nog niet zeker. Ze koestert in ieder geval het diploma, dat ze van de organisatie kreeg.

    JTR 

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons