Zwembad MPC Sint-Franciscus sluit definitief

    10 augustus 2024

    STRIJTEM – Het zwembad is in 1976 ingehuldigd, maar sluit na 48 jaar definitief zijn deuren. Het was destijds uitgerust met de meest geavanceerde technieken en heeft generaties kinderen leren zwemmen.

    Bij een recente technische inspectie is betonrot ontdekt in de dragende structuur, die zowel het dak als de kuip van het zwembad ondersteunt. Een stabiliteitsingenieur bevestigde, dat het gebouw ingrijpende structurele werken nodig heeft en dat de veiligheid niet langer kan worden gegarandeerd.

    Sluiting

    Ondanks alle inspanningen om het zwembad zo lang mogelijk operationeel te houden en de aanpassingen door de jaren heen, zijn het gebouw en de technische installaties volledig op. De veiligheid van de gebruikers staat voorop en daarom is beslist om het zwembad te sluiten.

    De directie van het MPC Sint-Franciscus dankt de personeelsleden voor hun jarenlange inzet en zorg om het zwembad in goede staat te houden. Die dank geldt ook de trouwe bezoekers en de verenigingen, die jarenlang hun weg vonden naar het zwembad. Zij maakten van het zwembad een levendige plek.

    De sluiting van het zwembad heeft geen invloed op de sportzaal van het MPC, die beschikbaar blijft voor verhuur aan externe verenigingen.

    De inwoners van Roosdaal kunnen tegen inwonerstarief terecht in de zwembaden van Ternat en Liedekerke.

    Info: MPC Sint-Franciscus

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons