Karlien houdt vluchtende winkeldief in bedwang

    03 augustus 2024

    NINOVE – Toen ze donderdag 01 augustus tijdens haar middagpauze een aantal boodschappen deed, merkte Karlien De Loor een vluchtende man, achternagezeten door een bewakingsagent. Ze zette meteen ook de achtervolging in en hield de vermoedelijke winkeldief in bedwang tot de politie hem in de boeien kon klinken.

    Karlien zal zich die donderdagmiddag nog lang geheugen. Ze vertelde ons achteraf het relaas van haar achtervolging van een vluchtende winkeldief; het lijkt een scenario van een actiefilm.

    Achtervolging

    “Ik bemerkte een vluchtende man, achternagezeten door een bewakingsagent van het winkelcentrum. Toen ik zag, dat de beveiligingsagent hem niet kon bijhouden, ben ik zelf de vluchter achterna gelopen.”

    Even raakte ze in de Lavendelstraat zijn spoor bijster, maar gelukkig voor haar en spijtig voor de vluchter zag ze hem even later een winkel binnengaan. “Hij zat daar op een stoel te bellen. Ik vroeg de winkeldame om de politie te verwittigen en heb ook de uitgang geblokkeerd, zodat de Franstalige man niet naar buiten kon voor de politie arriveerde.”

    Burgerplicht

    Er kwam wat heen- en weergeduw aan te pas, maar Karlien kon de man toch in bedwang houden. “Ik bleef volhouden, al werd hij agressiever. Gelukkig kwam de politie net op tijd de winkel binnen. Zes agenten hebben de verdachte meegenomen naar het politiebureau. Ook dat ging niet zonder problemen, zodat ze hem uiteindelijk hebben geboeid.”

    Bang is ze op geen enkel moment geweest, zegt Karlien ons op het einde van ons gesprek. “Ik werd blijkbaar door de adrenaline voortgestuwd. Zelf vind ik dat ik gewoon mijn burgerplicht heb gedaan.”

    Al mag ze best wel fier zijn op zoveel doorzettingsvermogen… en haar uitstekende fysieke conditie natuurlijk.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons